En veckas praktik - många investeringstips rikare

Jag heter Viktor Carlsson, studerar ekonomi juridik i årskurs 3 på gymnasiet. Jag har sedan jag var 16 år varit intresserad av aktier och handel och har sedan den dagen jag blev 18 år lagt en hel del tid på investeringar i diverse värdepapper. Detta intresse gjorde att jag hittade Redeye.se

Vecka 13 fick jag möjligheten att praktisera på Redeye. Allt började med ett klick till Redeyes hemsida. Jag blev snabbt medlem och fick tillgång till Universe som verkligen var en uppgradering plattformen jämfört med Redeyes huvudsida. På Universe fick jag en inblick i vad Redeye arbetar med och mitt brinnande aktieintresse gjorde att jag några veckor senare oanmäld besökte Redeyes kontor i centrala Stockholm. Jag ville praktisera på en arbetsplats som speglade mitt aktieintresse och som för mig skulle vara givande. Redeye var det perfekta alternativet. Min plan var att övertala dem jag träffade att jag kunde avlasta dem i deras arbete.

Jag berättade om mig och med hjälp av lite humor hade jag en praktikplats veckan därpå.

De uppgifter jag fick och de uppgifter som jag kunde få var självklart begränsade. Redeyes team består av mycket erfarna personer som har minst en fyraåring utbildning och hanterar komplext arbete svårförståeligt för den som inte är helt insatt. Det jag fick göra var ändå väldigt givande. Det viktigaste var dock inte vilka uppgifter jag fick utan vilka människor jag träffade. Alla med stor erfarenhet av aktier och finans. 

Veckan gav väldigt mycket. Jag hann delta i två event, skriva en artikel och assistera i diverse andra uppgifter. Jag fick dessutom diskutera analys och investering med personer som har min mångfaldiga kunskap inom aktier, finans och handel. Det som blev uppenbart för mig under min tid hos Redeye var hur mycket jag inte kunde. Jag hade tidigare varit relativt trångsynt och upptäckte att min förståelse för aktiemarknaden minst sagt var begränsad.

Tidigare hade jag trott att min kunskap var mer utvecklad än den visade sig vara. Jag kan inte säga att jag är en helt ny människa efter denna vecka, men jag har träffat personer som har varit i samma sits som jag och som gett mig tips och råd om vad som har fungerat för dem.

Sammanfattningsvis så har veckan varit inspirerande på många sätt, framförallt eftersom jag mött intressanta människor och fått en bättre inblick i aktier och aktieanalys. Jag har lärt mig att jag har väldigt mycket kvar att lära, vilket jag tror är en bra insikt.


Tack Redeye för er tid!

Viktor Carlsson

Jobbar du redan på Redeye?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@redeye.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor